Walmart planerar sitt eget laddningsnätverk för elbilar, förutom Electrify America

Walmart planerar att bygga sitt eget snabbladdningsnätverk för elbilar, i vad som läser som en enhet för att skapa något mycket större än vad det för närvarande har med Electrify America.

Företaget tillkännagav på torsdagen planer på att installera ”tusentals” laddare i sina Walmart och Sam’s Club-butiker över hela landet senast 2030. Det är utöver de nästan 1 300 snabbladdare som redan är installerade på mer än 280 platser över hela USA, enligt ett pressmeddelande från företaget.

Walmart tillkännager planer för snabbladdningsnätverk för elbilar

En tidslinje för installationen av de första laddarna diskuterades inte, men i releasen stod det att Walmart planerar att betona låga priser. Det låter nästan som en direkt stöt på Electrify Americas senaste prishöjningar, med frekventa användare som ser en 15%-ig höjning. När det tillkännagav ökningarna i februari tillskrev Electrify America dem ”stigande drifts- och energikostnader.”

Walmart och Electrify America har tidigare samarbetat kring snabbladdning för elfordon, men de två företagen verkar nu vara på väg åt olika håll. Electrify America tillkännagav sina Walmart-installationer redan 2018, och det verkar sedan dess ha förgrenats till andra typer av platser.

Canoo Lifestyle van med Walmart-logotyp

Canoo Lifestyle van med Walmart-logotyp

Sedan partnerskapet med Walmart har Electrify America lagt till företagspartners som Ikea, Bank of America, Meijer stormarknader och Love’s Travel Stops som värd för sina snabbladdare. Det har också börjat titta på stadsladdning och nationalparksplatser i ett försök att gå bortom vägresor.

Walmarts intresse för att elektrifiera transporter sträcker sig många år tillbaka i tiden. 2014 producerade den en elektrisk semi med utökad konceptsortiment. Walmart gjorde också en stor order hos Canoo för 4 500 elektriska skåpbilar, vilket i praktiken återupplivade den starten förra året.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *