Topp 25 bästa lyxbilar genom tiderna


Att göra den ultimata lyxbilen är inte lätt. Det kräver ett rikt arv, oklanderlig ingenjörskonst och de mest fängslande finish. Genom historien har ett fåtal utvalda bilar nått denna höjdpunkt av lyx och för alltid lämnat sin minnesvärda prägel på bilvärlden. Här är de enastående lyxbilarna som förkroppsligar essensen av bilextravagans. Se alla exempel på dessa lyxbilar till salu på duPont REGISTRY genom att klicka på länkarna nedan.


2020 är det sista modellåret för denna legend och vi vet att vi inte kommer att vara de enda som saknar det. Om du trodde att Mercedes-Benz flaggskepp redan var det ultimata lyxpaketet, tar tillägget av en dubbelturbo V-12 handbyggd vid AMG:s huvudkontor i Affalterbach, Tyskland, överflödet ett steg längre, och framför allt hastighet. S65 sparar ingen ansträngning, gör inga kompromisser och lämnar inget övrigt att önska.


Spöke

Att prata om lyxbilar utan att nämna Rolls Royce är som att prata om America’s Founding Fathers och att inte nämna George Washington. Rolls Royce är ritningen för lyxbilar runt om i världen, och utan tvekan är Phantom ritningen för Rolls Royce. Ned till varje detalj, som golvmattor av lammull och namnet Starlight headliner, är Rolls Royce Phantom andan (ordleken avsedd) av lyx.


P90391323_highRes_the-new-bmw-m5-com

”The Ultimate Driving Machine” är en slogan som BMW tar på största allvar, varför deras M5 är guldstandarden för lyxiga sportsedanser. M5 bevisade för världen att en lyxbil kunde göra förarsätet till husets bästa säte med BMW:s berömda överlägsna kördynamik och upp till 617 hästkrafter att arbeta med.


Audi a8

Audi A8 är ett uttalande, ett ikoniskt bevis på tysk bilfilosofi. Det är en lyxbil som utstrålar elegans, klass och framför allt allvar utan dess like. Tillvalet W-12-kraftverk, Bang & Olufsens ljudsystem och fjädringen som lutar bilen åt sidan för att undvika kollisioner är bara några av funktionerna som gör Audi A8 till ett lyxigt mästerverk.


GTC4Lusso-T-10

Ferraris 12-cylindriga skapelse är både dynamisk och raffinerad, och kombinerar atletisk prestanda med påkostade bekvämligheter. Oavsett om du reser ensam eller med en full bil, tar denna del av Ferrari-familjen i grunden varje resa till nästa nivå. I hjärtat av GTC4 Lusso är en passion att ge passagerare en helt unik och spännande upplevelse. Designen är tänkt att framkalla en rad oväntade och kraftfulla känslor.


2023-Lexus-LC-008

LC betonar en balans mellan funktionalitet och komfort, sportigt syfte och lyx. LC 500-familjen representerar en harmonisk blandning av känslomässig design och körprestanda på högsta nivå. Den förstklassiga finishen på klädseln, inredningsmaterialen och detaljerna återspeglar Takumis hantverk och uppmärksamhet på detaljer som Lexus är känt för.


jxjr575lwb18myvelocityblue161017013

Det finns ingen lyxbil som en Jaguar, och det finns ingen Jaguar som XJ. Vi skulle korsa nästan vilken damm som helst om det krävdes att köra den långa, breda och skrämmande klassikern som är Jaguar XJ. Det är en lyxsalong i sin renaste form, som lever upp till sitt långa och historiska förflutna och klarar tidens tand med sin integritet och engagemang för brittisk lyx.


2017-Cadillac-CTS-V-Sedan-bc-013

Det här är inte din farfars Cadillac. Precis när världen trodde att amerikanska lyxbilar var ett minne blott, vände General Motors om och satte in motorn från en ZO6 Corvette i sin redan sportiga, kvicka Cadillac CTS, och vilken bil det var. Sedan dess har CTS-V bara förbättrats, med magnetisk körkontroll, semianilinläder och en otrolig topphastighet på 200 miles per timme i sin senaste generation.


2022-S-MAYBACH-GAL-001-L-FE-DR

Maybach-namnet väger en hel del, så när Mercedes-Benz satte den på sin förstklassiga 4.0L Bi-Turbo V8 S Class sedan, var de tvungna att mena det. Så om enorma skivliknande kromhjul, ett inbyggt doftsystem för interiören eller ett ljudsystem med 24 högtalare inte påminner dig om vilken typ av lyxbil du sitter i, kommer det att vara något annat med den här hyllningen till lyxen. .


18791-Maserati QuattroporteTrofeoMY22

Det är bara något speciellt med att köra en Maserati, eller ens titta på den, och vi kan inte ens börja sätta fingret på vad det är, men det är omisskännligt, och Quattroporte förkroppsligar den Maserati X-Factor . Var skulle någon vilja vara förutom bakom ratten i en av världens finaste italienska lyxsalonger, än mindre med en monstruös Ferrari V8 under huven?


b-P20_0429_a5_rgb

Det säger sig självt att det absolut inte finns någon motsvarighet till en Porsche, och det inkluderar Panamera-salongen. Som ett märke känt för bilar med otrolig körtrohet kunde Panamera inte bara vara en lyxbil, den måste vara en lyxig Porsche. Om du vill gå från 0-60 på 5 sekunder och ta med dig tre vänner är Panamera bilen för dig.


Bentley Mulsanne

Bentley Mulsanne är en bil som är överdådig framför allt. När Bentley tillverkade Mulsanne definierade de lyx som avsaknaden av kompromisser. Det är därför Mulsanne är en lyxbil som gör precis vad som helst föraren begär av den. Med sin ultimata smidighet och balans kan Mulsanne också överraska föraren när han trycker på gaspedalen. Mulsanne är så kraftfull och självsäker som en bil kan vara.


Bentley Continental

Bentleys Continental GT tjänade mer än bara Grand Touring-suffixet, den omdefinierade det. Med introduktionen av Continental GT 2003 höjde de ribban för vad en lyxig grand tourer ska vara. Med sitt innovativa fyrhjulsdriftsystem, massor av kraft och en ståtlig, lyxig interiör, bevisade Continental GT att klassisk brittisk lyx kan leda flocken.


P90449418_highRes_bmw-m850i-xdrive-gra

BMW 8-serie Gran Coupé-serien är symboliserad av sportbilen med fyra dörrar, som har en distinkt exteriördesign och avancerad drivlina och chassiteknik, allt syftat till att leverera enastående prestanda. Den visar en exceptionell nivå av kvalitet och förfining som skiljer den från andra lyxfordon.


P90493221_highRes_phantom-drophead-cou

Om du älskar insidan av en Rolls Royce och utsidan av världen omkring dig, kan Rolls Royce erbjuda dig det bästa av båda. Få saker kan jämföras med känslan av att cruisa i omöjligt smidig elegans, omgiven av läder, trä och naturen, med precis nu tillräckligt med vind i håret och Phantom Drophead Coupé gör ingenting om den inte ger dig en makalös känsla.


P90486132_highRes_the-new-bmw-760i-xdr

BMW:s flaggskeppssedan är en kraft att räkna med när det kommer till stil, elegans och körglädje. BMW 7-serien är mästare på formeln för dynamik och precision, en bil som har alla de lyxiga egenskaperna hos sina motsvarigheter av limousinetyp, med smidigheten och kraften hos bilar som är mindre och mycket mindre bekväma.


P90391004_highRes_client-handover-cere

Öppna självmordsdörrarna till Wraith och du välkomnas in i en lyxbil som är en Rolls Royce rakt igenom. Med charmen och den unika skönheten i sin Art Deco-inspirerade stil, och varje bit av teknik och komfort som kan uppbådas, är Wraith en otroligt kapabel lyxkupé som levererar på varje front den efterfrågar.


A1912607_big

Audis A7 fyrdörrars coupé är en bil känd för sin skönhet, smidighet och skicklighet som en verkställande sedan. RS7 tar den formeln och lägger till en hälsosam dos av hastighet till den. RS7 kommer med all lyx du förväntar dig av Audi, all praktiskhet du förväntar dig av dess Quattro fyrhjulsdrift, och lägger till en dubbelturbo 4-liters V8 med 591 hästkrafter. Låter bra, eller hur?


exempel-928x522

Mercedes-Benz kan ett och annat om lyx, och deras flaggskeppssedan gör det klart att det är en allvarlig underdrift att veta en sak eller två. Mellan vad som verkar vara milsvid infotainment-skärmutrymme, vadderade lädersäten som täcker de åkande och ett sublimt Burmester-ljudsystem, fortsätter Mercedes-Benz att sätta sin egen ribba för vad som utgör en äkta lyxsedan.


P90418825_highRes_rolls-royce-makes-

Kanske räcker det inte med Rolls-Royce Starlight headliner. Kanske vill du lyfta blicken och se de riktiga stjärnorna, och ändå sätta dig bakom ratten på en Rolls Royce. Tja, när taket faller i en Rolls Royce Dawn, där är ditt svar. The Dawn bevisar att himlen inte ens är en plats på jorden, det är där du tar en Rolls Royce Dawn.


Alpin B7

Det är inte lätt att förbättra en bil som BMW 7-serien. Men lita på att Alpina får det att hända. Detta trimhus från München har i åratal lyckats ta fram de ultimata egenskaperna hos BMW 7-serien och föra dess lyx och snabbhet till den absoluta toppen. B7 är smidig, vacker, enkel och bländande snabb.


Spöke

The Ghost är en Rolls Royce som är lätt att köra och ännu lättare att älska, och medan Rolls idé om små fortfarande är en lyxsalong i full storlek, har Ghost kvar allt som gjorde Rolls till ett av de mest eftertraktade lyxmärkena i världen, världen gör. , samtidigt som det bevisar fördelarna med att banta lite genom att kombinera ultimat lyx med ultimat smidighet.


Snabb_S_2

Aston Martin har alltid stått för fart, kraft och fullblods brittisk turnéglädje. Men fram till Rapide betydde det aldrig plats för 4. Den hade inte bara namnet Aston Martin heller. En topphastighet på 300 kilometer i timmen, en 0-60-tid på 5,2 sekunder, snygga utseende och en fantastisk interiör gjorde det klart att Rapide var lika Aston som alltid.


04 touring SF sidoprofil

Lucid Air introducerar ett nytt segment på elbilsmarknaden, som erbjuder obeveklig räckvidd, superbilhastighet och lyxig lyx. Grand Touring och Grand Touring Performance tänjer på gränserna för acceleration och omger föraren och passagerarna i lyxig komfort. Den kombinerar den perfekta kombinationen av effektivitet och förfining, vilket gör Lucid till framtiden för lyxbilar.


572848

Genesis G80 vet hur man gör entré med en snygg design, toppklass och prestanda. G80 är skapad för att framkalla en känslomässig respons från det ögonblick du ser den från första hand, och utmanar traditionell lyxstyling med material av högsta kvalitet och den senaste tekniken. Med en 375 hk dubbelturboladdad V6 med AWD och tillgänglig bakhjulsstyrning har G80 3.5T Sport gott om kraft för dagligt bruk.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *