Tesla Model S och Model X dog i Australien

De Tesla Model S Och Modell X kommer inte att återvända till Australien ändå.

I e-postmeddelanden till kunder som delas på Tesla Model 3 & Y Australien Och Tesla Owners Australien grupper på Facebook har Tesla bekräftat att dess uppdaterade flaggskeppsmodeller inte kommer att lanseras lokalt.

Det trots att fordonen här inte bara har sålts i pre-update skepnad, utan också har bekräftats och prissatts 2021 i uppdaterad skepnad.

Därefter togs priserna bort från den lokala webbplatsen i början av 2022, och möjligheten att reservera en togs bort tidigare i år.

”På grund av de senaste förändringarna i fordonsutbudet, [Model X and Model S] kommer inte att vara tillgänglig i Right Hand Drive”, lyder mejlet.

”Detta innebär tyvärr att din beställning inte kan uppfyllas och kommer att annulleras. Du kommer att få full återbetalning för alla gjorda betalningar.

”Vi förstår att det här kan vara nedslående nyheter att få och vill be om ursäkt för eventuella besvär som orsakats.”

E-postmeddelandet fortsätter med att säga att e-postmeddelanden kommer med återbetalningsinformation, samtidigt som det lovar en kredit på $3 000 för en ny Model 3- eller Model Y-beställning.

Krediterna är begränsade till en per annullerad beställning och är endast giltiga för beställningar som görs före 31 oktober 2023.

Model S och Model X har bekräftats att återvända till Europa och Kina, men Teslas brittiska sajt bekräftar också att modellerna endast kommer att vara vänsterstyrda.

Med sina senaste ansiktslyftningar fick båda modellerna ett nytt tremotorigt flaggskepp i Plaid, samt en översynen interiör med en ny landskapsorienterad infotainmentpekskärm och styrok.

MER: Allt Tesla Model S
MER: Allt Tesla Model X

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *