Tesla häller kallt vatten på ryktad modell 3-uppdateringsrapport

Den uppdaterade Tesla modell 3kodnamnet Project Highland, skulle enligt uppgift snart gå i produktion, men nu har en rapport från Kina ställt tvivel om det.

kinesiskt uttag Yicai rapporterar Tesla Kina förnekat äktheten av rapporter om att den uppdaterade Model 3 skulle gå i massproduktion den 1 juni i Shanghai.

Det betyder inte att Model 3-uppdateringen inte kommer att hända – vi har faktiskt sett massor av spionfoton och till och med vad som verkar vara ett oförställt fordon – men indikerar att produktionen kan starta senare.

Model 3 är byggd i både USA och Kina, även om alla modeller på den australiensiska marknaden kommer från den senare.

Vi har tidigare rapporterat att Tesla förväntas lansera en uppdatering till Model 3 som kommer in i produktion under tredje kvartalet 2023.

En uppdatering av den närbesläktade Model Y SUV, med kodnamnet Project Juniper, förväntas följa snart efter.

En ny bild som delas på Reddit visar Model 3 få en ny strålkastardesign, möjligen med matrix LED-teknik, samt en ny främre stötfångare och vad som äntligen ser ut som en instrumentpanel.

Det är underförstått att nuvarande modell 3 och modell Y-fordon som säljs redan har matris LED-strålkastarteknik, även om detta inte är möjligt genom programvara.

Ingen Tesla-app rapporterar att Model 3 kommer att ha en enda kamera i mitten av den främre stötfångaren, plus två nya kameror, en på varje sida av fordonet.

Dessa kommer enligt uppgift vara femmegapixelkameror med en antireflekterande beläggning, överlägsen 1,2-megapixelkamerorna i den nuvarande bilen. Den uppdaterade modellen kommer också enligt uppgift att uppgradera från Hardware 3 superdator till Hardware 4.

Det kommer inte att finnas några ultraljudssensorer tillgängliga eftersom företaget driver sitt Tesla Vision-system, som inte är beroende av radar eller sensorer utan snarare en kamera, medan Tesla också enligt uppgift kommer att förenkla Model 3:s interiör ytterligare.

Tesla har tidigare sagt att det inte skulle gå på vägen för traditionella ”ansiktslyft” som gamla bilföretag, men det verkar vara på väg att ändra sin melodi för att hålla sina fordon fräscha.

Minskande försäljning på den avgörande kinesiska marknaden ledde till att Tesla sänkte priserna där, vilket utlöste ett priskrig med konkurrerande varumärken.

MER: Allt Tesla Model 3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *