SsangYong avtäcker elkoncept, nya stadsjeepar

Sjung Yong — nu officiellt känd som KG Mobilitet – avslöjade en trio av koncept på Seoul Motor Show, med en förhandsgranskning av produktionsfordon som kommer före 2025.

Detaljerna är knappa i nuläget, men trion består av en elbil och två eldrivna stadsjeepar.

SsangYong delade också några detaljer om en ny elfordonsplattform, som kommer att introduceras 2026.

Plattformen stöder tvåmotoriga drivlinor, som företaget säger kan ”växla mellan fram/bakdrift och tvåhjuls/fyrhjulsdrift beroende på körmiljön.”

O100-konceptet är en ”semi-mid-urban” elektrisk utrustning baserad på Torres EVX elektriska SUV, med fordon-till-laddning (V2L) uttag i badet som gör att du kan driva apparater.

Den nämnda kåpan är ganska kort, vilket tyder på att detta är mer en livsstil i linje med en (förbränningsdriven) Hyundai Santa Cruz.

Den tidigare läckta KR10 SUV:n är en ”semi-medium” SUV som ser robust ut med visuella nickar till den gamla kropp-på-ramen Korando inklusive runda strålkastare och en slitsad grill.

Den firar 40-årsdagen av Korando. SsangYong har inte specifikt hänvisat till det som en elektrisk modell.

Det finns boxiga, utsvängda stänkskärmar, medan bakljusen också påminner om Minis Union Jack-enheter.

F100 är ett stort elektriskt SUV-koncept, med en tjock hållning med utsvängda hjulhus.

Framtill finns en distinkt, konfigurerbar ”kinetisk belysningsblock och digital gest”-design, med belysning arrangerad i ett rutmönster, medan det baktill finns en brant rakad bakruta täckt av tjockt matt silverglansarbete.

Den har liknande bakljus som KR10.

Alla tre modellerna, såväl som produktionen av Torres EVX som förhandsvisades på Seoul-mässan, bär KG Mobility-ordmärken på sina bakluckor.

Det är ovanligt att SsangYongs befintliga logotyp finns med på deras mittkåpor, även om märket nyligen har prydt sina fordon med sin äldre tvåcirkla logotyp från 1990-talet.

Företagets australiensiska arm har bekräftat att Torres EVX är på sin radar, medan dess motsvarighet för förbränningsmotorer förväntas i slutet av 2023 eller början av 2024.

SsangYong räddades ur konkurs i slutet av 2022 av ett konsortium ledd av stålkonglomeratet KG Group. De Korea meddelar rapporterar en prislapp på ₩950 miljarder (~1,1 miljarder A$).

MER: SsangYong Torres EVX: Elektriskt SUV-batteri, drivlina detaljerad

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *