Snabbare paketleverans levereras med elektriska IKEA tuk-tuks

IKEA Australia spårar nu elektriska tuk-tuks i sin leveransflotta för att leverera små möbler inom 10 km från Tempe-butiken i Sydney.

Den berömda plattförpackningsbutiken siktar på att ha en leveransflotta utan utsläpp till 2025.

IKEA har testat liknande koncept över hela Europa, inklusive lastcyklar i Madrid, soldrivna cyklar i London, pråmar över Seine i Paris och nu elektriska tuk-tuk i Australien.

De nollutsläppsfria trehjuliga cyklarna drivs av ett 9 kWh utbytbart batteri. De nya tillskotten kommer att nämnas att slå Och Tack-semed ’tack’ som betyder ’tack’ på svenska.

För de som inte känner till en tuk tuk används trehjulingarna främst som taxibilar i Sydostasien.

Tuktuken som används av IKEA kan bära en last på 500 kg.

”I nära samarbete med vår transportpartner ANC Delivers är vi glada över att testa innovativa metoder som för oss närmare vårt mål om 100 % utsläppsfria leveranser”, säger IKEA Tempe-chefen Tiffany Mosura-Lesnock.

”Vi vet att de överbelastade vägarna i Sydney Metro kommer att dra stor nytta av introduktionen av elektriska tuk-tukar till vår leveransflotta, och vi hoppas också att det kommer att inspirera och driva positiv förändring för hela branschen för att möta behoven hos människor idag utan äventyra planeten och framtida generationers behov.”

Rättegången pågår från 16 maj 2023 till 16 augusti 2023.

Förorter som ingår i rättegången från Sydneys flygplats till Bondi, Ashfield och Mortdale.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *