Skatteavdrag för många amerikansktillverkade elbilar sänks den 18 april

Det amerikanska finansdepartementet släppte riktlinjer för batterimaterial på fredagen, vilket hjälper till att klargöra om de som köper elbilar senare nästa månad kan göra anspråk på krediten på $3 750 som öronmärkts för dem under den nya Clean Vehicle Credit.

Vid en första titt kommer reglerna att skapa ett brett nät som följer den mer liberala definitionen som administrationen drev fram i december: att tillåta kritiska mineraler från länder som USA har frihandelsavtal med. Det gäller även veckans avtal med Japan.

Lucid Motors AMP-1 fabrik, Casa Grande, Arizona

De mindre kritiska reglerna om kritiska mineraler kommer sannolikt att vara en bra sak för både biltillverkare och bilköpare under de kommande åren, eftersom det kommer att säkerställa att en större pool av nordamerikanskt tillverkade elbilar är berättigade till hela $7 500 beloppet.

Det som avslöjades på fredagen är en föreslagen regel, som kommer att omvandlas till en slutgiltig regel efter feedback från intressenterna. Istället för att dyka in i alla de fina detaljerna är det som följer en översikt på toppnivå av vad den här nya begränsningen innebär för shoppare på kort sikt och elbilsmarknaden i stort.

För att göra fordonet berättigat till skatteavdraget

Enligt Clean Vehicle Credit, känd som 30D, måste fordon genomgå slutmontering i Nordamerika och får inte överstiga de högsta tillåtna priserna på 55 000 USD för bilar och 80 000 USD för stadsjeepar, pickuper och skåpbilar.

Om de uppfyller den rabatten är det två delar som bestämmer det faktiska kreditbeloppet: en för batterikomponenter och den andra för kritiska mineraler.

2022 GMC Hummer EV förproduktion vid Factory Zero-fabriken i Detroit, Michigan

2022 GMC Hummer EV förproduktion vid Factory Zero-fabriken i Detroit, Michigan

Det senare är den största utmaningen idag, för medan de flesta elbilar som säljs i USA har USA-tillverkade batterier, bearbetas cirka 60 % av världens EV-kritiska mineralbatterimaterial i Kina. Batterikomponentdelen för 2023 kräver att 50 % av värdet på komponenterna i batteriet tillverkas eller monteras i Nordamerika. För denna kritiska mineraldel som klargjorts idag måste 40 % av det kritiska mineralvärdet i batteriet före 2023 brytas eller bearbetas i USA eller ett land med ett frihandelsavtal med USA. Båda kraven kommer att skärpas under kommande modellår.

Dessutom kommer ytterligare restriktioner att införas 2024 för batterikomponenter och 2025 för kritiska mineraler för ”utländska enheter av intresse”.

Så att köparen är berättigad till skatteavdraget

Det är också värt att notera att för att kvalificera dig för krediten måste du köpa fordonet för eget bruk, använda det främst i USA och ha en justerad justerad bruttoinkomst på högst 150 000 USD för ensamstående personer eller 300 000 USD för gifta pars ansökan. gemensamt. Du måste också ha minst lika mycket som tillgodohavandet i skatt.

150 000:e Ford Mustang Mach-E byggd

150 000:e Ford Mustang Mach-E byggd

Var finns listan över berättigade fordon och belopp?

Tillverkare deklarerar detta på egen hand under straff för mened, med IRS som ansvarar för efterlevnaden, reglerna och för att se till att en lista över fordon upprätthålls. Biltillverkare kommer att behöva certifiera med IRS på månadsbasis, så listan kommer att utvecklas ständigt och kan behöva vara mycket mer detaljerad och hanteras på VIN-basis – med VW:s ID.4 och batterier av liknande storlek som kommer från olika leverantörer, till exempel.

Men listan har ännu inte lagts ut. Regeln om kritiska mineraler träder i kraft på skattedagen den 18 april och byråerna kommer att ha en lista över berättigade fordon tillgängliga då.

Efter releasen av ramverket på fredag ​​ger finansdepartementet biltillverkarna två veckor på sig att analysera regeln och hur den påverkar dem, så detta kan förändras.

För att understryka, förväntas listan över berättigade fordon inte bara bli kortare. Beloppen kommer att sjunka till $3 750 för många USA-byggda elbilar eftersom få, om några, kvalificerar sig för den kritiska mineraldelen från början.

UAW-tillverkad dekal på 2022 Chevy Bolt EV

UAW-tillverkad dekal på 2022 Chevy Bolt EV

Vad detta betyder för jobb i USA

Det kan skapa många jobb över tid. Enligt höga tjänstemän i Vita huset kommer riktlinjerna ”ge tillverkarna mer säkerhet så att de kan planera att landa mer av sin leveranskedja under de kommande åren, och säkerställa att vi kan arbeta med våra allierade och partners för att förbättra vårt beroende av Kina och stärka vår nationella säkerhet.”

Enligt Biden-administrationen har 90 miljarder dollar i nya investeringar gjorts relaterade till EV-batteriförsörjningskedjan, varav hälften har kommit efter IRA-godkännande. För närvarande finns det cirka 75 amerikanska anläggningar i 24 stater involverade i leveranskedjan av kritiska batterimaterial.

I slutändan kan de strängare kontrollerna av detaljer som kritiska mineraler hjälpa den att hålla sig trogen mot syftet med Inflation Reduction Act, som syftar till att förbättra energisäkerheten, sänka kostnaderna för amerikaner och minska vår statsskuld.

Och riktlinjerna, enligt högre tjänstemän inom finansministeriet, energin och Vita huset, kommer att ge tillverkarna mer säkerhet så att de kan planera att landa mer av sin leveranskedja, minska vårt beroende av Kina och stärka vår nationella säkerhet.

Även om direktivet bara gäller Clean Vehicle Credit, är förhoppningen att det kommer att bidra till ett brett skifte av leveranskedjan som påverkar allt från solpaneler och vindkraftverk till EV-batterier.

Mercedes-Benz Alabama batterifabrik

Mercedes-Benz Alabama batterifabrik

Men vänta, det finns mer: affärsincitament

Från IRA har den federala regeringen både Clean Vehicle Credit och Advanced Manufacturing Tax Credit. IRA är inte det enda verktyg som den federala regeringen har aktiverat för att minska batterikostnaderna. Tillverkare är berättigade till 45X-krediten per enhet för produktion av rena energikomponenter, inklusive batterier, solenergikomponenter, växelriktare och mer, medan 48C är en 30 % förskottsskatteavdrag för produktion av rena energikomponenter.

Och så finns det 45W, Commercial Clean Vehicle Credit, som kan ha skrivits så att företag kan göra anspråk på en kredit på $7 500 för fordonsflottan. Men för tillfället hjälper det till att göra lyxiga elbilar billigare, oavsett batteri eller mineral ursprung. Kryphål eller inte, det är ett annat sätt som IRA direkt hjälper elbilsköpare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *