Ram Dakota: Ford Ranger-konkurrenten kommer sannolikt till Australien

Rams nyligen retade elkoncept i Ford Ranger-storlek kommer med största sannolikhet att gå i produktion och den kommer att utformas med internationella och högerstyrda marknader i åtanke, vilket innebär att den med största sannolikhet kommer att ta sig till Australien.

Ram VD Mike Koval Jr, som talade med australiensisk media, bekräftade konceptet med medelstora uteplatser (som vi misstänker är Ram Dakota) mottogs väl av Ram-återförsäljare i USA, och när den sätts i produktion kommer den att ha global potential för det växande amerikanska varumärket.

”Jag visade ett koncept för återförsäljarna i Las Vegas förra månaden, något jag såg fram emot eftersom jag hade 6 000 av mina närmaste vänner på arenan, och vilket fantastiskt testfall,” sa Koval.

”Så när de gav mig en tumme upp visste jag vad det betydde. Om de kastade något på mig visste jag vad det betydde också. Vi har, skulle jag säga, mer än en tumme upp. Så nu går jag tillbaka till jobbet för att få ut det här på marknaden.”

Ram Concept är helelektrisk och sägs vara nära produktion när det gäller design och omfattning. Det mellanstora elektriska pickupkonceptet sägs likna det vilda 1500 Revolution-konceptet som presenterades på årets Consumer Electronic Show (CES) i januari.

Även om konceptet är rent elektriskt, uteslöt Koval inte heller en förbränningsmotorversion, med tanke på det amerikanska varumärkets önskan att nå en mer global publik och göra det på marknader där elektrisk mobilitet ännu inte har mognat för bilister.

”När jag gick med i varumärket 2016 skulle jag säga att 95 procent av det tekniska fokuset var hela Nordamerika,” sa han.

”Det håller på att förändras och varje nytt fordon som kommer ut, du vet, med den här (med hänvisning till Ram 1500 REV) och allt utöver det, kommer jag att nå en internationell räckvidd. Höger. Jag gör det internationellt eller så försöker jag.

”För att jag inte vill begränsa mina chanser. Jag tror att jag skulle göra mig själv och laget en otjänst om jag inte tänkte på det [right hand drive]Jag vill kunna sälja på vilken marknad som helst i världen.

Även om fordonet kan ha utformats för högerstyrd körning, är det mycket troligt att när Rams mellanstora Ford Ranger och Toyota Hilux-konkurrent går in i produktion, kommer en högerstyrd konvertering att ske på liknande sätt som nuvarande Ram-produkter i Australien.

Herr Koval var ganska uppriktig i sin pessimism när han tillfrågades om det AutoExpert om det var meningsfullt att investera i högerstyrd fabriksproduktion.

”För att vara ärlig, förmodligen inte, kanske inte [worth the investment]. Jag tror att om du var i mina skor, när jag tänker på varumärket och jag tänker på varumärkets globala tillväxt, så vill jag kunna sälja var som helst, eller hur? Jag menar, det är bara ett rättvist uttalande. Jag vill kunna växa varumärket som Jeep, sa han.

För den australiensiska marknaden utför Walkinshaw Automotive högerstyrda omvandlingar lokalt i Melbourne och de senaste kommentarerna från Bob Graczyk, chef för Ram Trucks International, tyder på att amerikanerna är mer än nöjda med kvaliteten på konverteringen.

Tidpunkten för när Ram Dakota kommer att gå i produktion är ännu inte bekräftad, men vi misstänker att det kommer att vara mitten till slutet av 2025 tidigast, med Australien för att få tillgång till bilen efter det.

”Vi har alltid pratat om det och jag har förbundit mig till mig själv, mitt team och till och med offentligt att det här är Aries ledarskap som kommer att utföra.”

Ram sålde 6 149 fordon i Australien 2022, upp från 4 025 2021.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *