Polestar minskar de relativa CO2-utsläppen trots produktionskatastrofen

Polstjärnan meddelade i sin tredje och sista årliga hållbarhetsrapport att man har minskat sin relativa koldioxidutsläpp2 utsläppen med åtta procent förra året jämfört med 2021 års nivåer, även om utsläppen totalt sett har gått i motsatt riktning.

Denna minskning av den relativa CO2 utsläpp trots att den kinesisk-svenska biltillverkaren levererade rekordmånga bilar 2022. Nästan 51 500 Polestar-bilar levererades över hela världen förra året.

Polestar förklarar att medan relativ CO2 utsläppen har minskat, de absoluta utsläppen över hela värdekedjan har ökat med 67 procent på grund av uppskalningen av produktionen.

Relativa utsläpp avser de utsläpp som är förknippade med tillverkning och leverans av ett fordon, medan absoluta utsläpp är företagets totala utsläpp.

Företaget säger att minskningen av den relativa CO2 utsläpp beror på flera faktorer, inklusive mindre transporter, hög försäljning på marknader med mer förnybar energi på nätet, samt uppdateringar som drivs av hållbarhetsteamet.

Ett exempel på en av dessa uppdateringar är att Polestar förvandlar leverantören som levererar aluminium till hjulen och batterilådorna på Polestar 2 till ett vattendrivet smältverk. Detta resulterade i en minskning med 1,2 ton per bil.

En annan faktor som bidrar till denna minskning av den relativa koldioxidutsläppen2 utsläppen inkluderar hur Kinas Luqiao CMA Super Factory nu drivs av ”100 procent förnybar energi.” Polestar 2 tillverkas för närvarande här.

Företaget indikerar också att en högre andel enmotoriga fordon bidrar till att minska den relativa koldioxidutsläppen2 utsläpp på grund av lägre energibehov under produktionen.

Polestar tror fortfarande att det är på väg att halvera sina relativa utsläpp till 2030.

Den planerar också fortfarande att skapa en ”verkligen koldioxidneutral bil” till 2030. Detta projekt, känt som Polestar 0, har nu fått sällskap av ”mer än 20 ledande aktörer från olika branscher”.

Den kinesisk-kinesiska biltillverkaren tillverkar för närvarande bara en bil, Polestar 2. Dess Tesla Model 3-rival har varit till försäljning i Australien sedan 2021 och fick nyligen en uppdatering med enmotoriga varianter som byter från framhjulsdrift (FWD). till bland annat bakhjulsdrift (RWD).

SUV:n Polestar 3 kommer till Australien 2024 och kommer att finnas i två välspecificerade varianter med priser nära BMW iX.

Utöver dessa två Polestar-fordon som redan avslöjats, kommer företaget att debutera den mindre Polestar 4 crossovern i år och Polestar 5 fyrdörrars GT 2024, vilket ger Polestar Precept-konceptet liv.

Polestar meddelade också nyligen att de bygger en produktionsversion av sitt O2-koncept, kallad Polestar 6, som kommer att lanseras 2026.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *