Petersenmuseet öppnar sin största Porsche-utställning någonsin i april

2023 firar Porsches 75-årsjubileum, och det ryktas att den tyska biltillverkaren firar genom att släppa nya specialmodeller senare i år. Men Petersen Automotive Museum i Los Angeles, CA kommer också att fira detta jubileum med en helt ny utställning. Enligt Petersen kommer det att bli den största Porsche-mässan någonsin, med mer än 40 fordon.

Nedan är bara några av de bilar du kan förvänta dig att se utställda:

  • 1953 550 Spyder tävlade av Betty Shutes och Ken Miles.
  • 1958 Carrera GT Speedster körd av Bruce Jennings.
  • 1957 356 Carrera som ägs av Dean Jeffries, annars känd som den ursprungliga ”Outlaw Porsche”.
  • 1962 Porsche 804 Formel 1 bil körd av Dan Gurney.
  • 1973 911 2.8 RSR körd av Peter Gregg och Hurley Haywood.
  • 1973 917/30 Can-Am Spyder körd av Mark Donohue.
  • 1976 911 Turbo från Steve McQueen.

Petersen planerar också att visa upp Porscher från Hollywood-filmer som Top Gun: Maverick, Glass Onion: A Knives Out Mystery och Cars. Förutom själva bilarna kommer museet att fira människorna som gjort varumärket till vad det är idag med sina egna statiska displayer.

Utställningen heter ”We Are Porsche” och öppnar för allmänheten från april 2023. Utställningen kommer att pågå i ett helt år och avslutas i april 2024. Utställningen kommer dock att utvecklas med bilar som är planerade att köra in och ut ur utställningen. .

Porsche Club North America President och CEO Kjell Gruner sa om utställningen, ”Porsche är som ett ikoniskt varumärke som tog fart i Amerika och frodades i Kaliforniens bilkultur”, vilket gör Petersen till en fantastisk plats att fira sitt 75:e år. .

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *