Mercedes GLE plug-in hybriddrift, Ineos elektrisk SUV, Nissan Arizon koncept: dagens bilnyheter

Ineos hoppar förbi diesel med en elektrisk terräng-SUV på väg. Nissan visar Kina ytterligare en twist på en elektrisk SUV. Och i denna SUV-fokuserade nyhetsdag ser vi vad ett större batteri tillför Mercedes senaste plug-in hybrid SUV. Detta och mer, här på Green Car Reports.

I en recension fann vi att 2024 Mercedes-Benz GLE 450e laddhybrid kan gå cirka 40 mil utan att bensinmotorn startar. Detta tack vare ett större batteripaket på 23,3 kWh. Det är också en av få laddhybrider som kan laddas snabbt – på cirka 10 minuter.

Det brittiska företaget Ineos Automotive har meddelat att de kommer att lansera en robust elektrisk SUV Ineos 2026, byggd av Magna i Österrike, med ”offroad-förmåga i världsklass”. Magna-fabriken bygger redan Jaguar I-Pace och Fisker Ocean.

Och på Shanghai Auto Show på måndagen presenterade Nissan Arizons elektriska SUV-koncept. Designad av ett kinesiskt team, den är byggd på samma globala plattform som Ariya, men syftar till att packa teknik som kommer att tilltala den marknaden.

__________________________________

Följ upp Green Car Reports Facebook Och Twitter

Nyhetsbrev för Green Car Reports

Registrera dig för att få de senaste miljöbils- och miljönyheterna levererade till din inkorg dagligen!

Jag samtycker till att ta emot e-postmeddelanden från Green Car Reports. Jag förstår att jag kan avsluta prenumerationen när som helst. Integritetspolicy.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *