Mercedes-Benz firar tillverkningen av sin 500 000:e G-klass

De Mercedes-Benz G vagn, även känd som G-klass, har en fascinerande historia och en bestående inverkan på bilindustrin. G-Wagon, som ursprungligen designades som ett militärfordon på 1970-talet, har sedan dess utvecklats till en lyxsuv som är mycket eftertraktad av både bilentusiaster och kändisar. Med sin ikoniska fyrkantiga form, robusta konstruktion och imponerande terrängkapacitet har G-Wagon blivit en ikonisk symbol för status och äventyr. Har rullat av produktionslinjen under de senaste 44 åren sedan lanseringen på marknaden, Mercedes-Benz är stolta över att tillkännage monteringen av sin 500 000:e G-klass.

Under loppet av 40 år har G-Klass förvandlats från en utilitaristisk arbetshäst till en eftertraktad livsstilsikon. För att markera denna viktiga produktionsmilstolpe har Mercedes-Benz skapat ett fantastiskt unikt fordon. Inspirerad av de tidiga G-klassmodellerna har den 500 000:e ”G” en oklanderlig design med en slående agavegrön färg som hyllar ett av de tidigaste färgalternativen för G-klassen. Detta minnesfordon kommer säkerligen att locka uppmärksamheten från alla ägare och entusiaster.

Interiören i det 500 000:e fordonet är också inspirerat av 280 GE. Till exempel är mittdelen av sätet klädd i det för tiden typiska rutiga tyget, medan handtaget på passagerarsidan bär inskriptionen ”No. 500 000” i agavegrönt. VD Mercedes-Benz G Dr. Emmerich Schiller firade milstolpen med att säga: ”Vi är stolta över denna siffra, som också understryker G-klassens exklusivitet. Trots allt har fyra hela decennier lett till detta viktiga jubileum.”

Mercedes-Benz förbereder sig för att producera nästa generation av G-Klass lyxsuvar, som kommer att ha en helt elektrisk drivlina. Se alla aktuella Mercedes-Benz G-Klass exempel till salu på duPont REGISTRY genom att klicka på länken nedan.

Se alla Mercedes-Benz G-klass till salu

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *