LDV avslöjar ett tufft fyrmotorigt elkoncept

SAIC Motors Maxus-märke – här känt som LDV – presenterade en elbil med chunky, Hummer-liknande stil på årets Shanghai Motor Show.

De Max moms har en kaross-på-ramkonstruktion och en fyrmotorig fyrmotorig drivlina med 746 kW (1 000 hk) effekt och ett påstådda maximalt vridmoment på 14 000 Nm, bra för en 0-100 km/h-tid på cirka tre sekunder.

Enligt företagets översatta pressmeddelande ger halvsolid-state-batteriet – som har en cell-till-chassikonstruktion – konceptet en räckvidd på 1 000 miles.

Med en 11kW V2L-funktion kan du driva små apparater.

Den har också en pivotfunktion för tanken, såväl som luftfjädring, en påstådd rörelse på 400 mm, 12 terränglägen och vad Maxus kallar en all-terrain auto breakout-funktion.

Den senare, enligt pressmeddelandet, använder sensorer för att skanna terrängen och etablera en räckvidd på 50 meter framför fordonet.

GST har ett nytt designspråk för varumärket, som företaget refererar till som ”ny elektrifierad rustning”.

Kinesiska biltillverkare har anammat ett blufft, boxigt formspråk på sistone – BYD:s Yangwang U8 och Cherys Jetour Traveler är några exempel – samtidigt som de rullar ut fler bilar i takt med att formatet blir mer accepterat och får köra runt i landet.

Inuti finns det fler designelement som för närvarande har visat sig populära bland kinesiska märken, inklusive ett styrok och en skärm från pelare till pelare.

Bussdörrarna och avsaknaden av en B-stolpe är dock mycket mer konceptbilsliknande, liksom närvaron av ett främre passagerarsäte som vrids mot de bakre passagerarna.

Skiljeväggen mellan sittbrunn och kabin kan också öppnas, och baksätet kan rotera 180 grader och glida hela vägen till bakluckan – perfekt för fiske, säger Maxus.

Det är oklart hur mycket GST förväntar sig den framtida Maxus/LDV-produkten.

Företaget erbjuder redan en elbil, eT60, som förra året blev den första elbilen från en etablerad biltillverkare i Australien. Men det är bara en elektrisk version av en befintlig förbränningsdriven modell, inte ett rent fordon som GMC Hummer EV eller ens en kraftigt renoverad ICE-modell som Ford F-150 Lightning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *