Kinesiskt ägda elektriska taxitillverkare i London presenterar nästa generations teknik

Den kinesiska egendomen London Electric Vehicle Company (LEVC) har avslöjat den nya plattformen som kommer att stödja dess elfordon, inklusive Londons berömda svarta hytt.

LEVC – som delar sitt Geely-moderbolag med Volvo, Lotus, Polestar och Proton – säger att den nya plattformen kan anpassas för specialbyggda fordon riktade till taxi-, samåknings- eller kommersiella leveransförare.

Varumärket erbjuder för närvarande Londons berömda taxichaufförer ett elektriskt alternativ till sina befintliga bilar, tillsammans med en elektrisk skåpbil. Det är troligt att den nya plattformen kommer att stödja nästa generations versioner av dessa fordon.

Den kallas Space Oriented Architecture (SOA) och har utvecklats under de senaste två och ett halvt åren i Kina, Storbritannien, Sverige och Tyskland.

SOA kan stödja fordon med en längd från 4860 mm till 5995 mm, en bredd från 1945 mm till 1998 mm och fordon med en hjulbas mellan 3000 mm och 3800 mm, vilket gör det enkelt att anpassa sig till olika segment.

Plattformen kan stödja batterier mellan 73 och 120 kWh, som kan ge en räckvidd på upp till 695 km och kan laddas ultrasnabbt.

LEVC säger att den nya arkitekturen kan stödja fram-, bak- eller fyrhjulsdrivna drivlinor.

En ytterligare funktion i plattformen kommer att vara företagets L-OS-mjukvara, som har utvecklats för användning i flera applikationer.

L-OS-systemet möjliggör autonom körning upp till nivå 4, tillsammans med funktioner som helt digitala förarcockpits.

LEVC lovar att fordonsinteriörer på denna plattform kan optimeras för ultimat komfort, med flera säteskonfigurationer tillgängliga – som alla är lätta att justera tack vare spår som löper över golvet.

Utrymme i fordon har varit ett grundläggande fokus för plattformen. Batteriet är centralt placerat vilket möjliggör ett plant golv medan drivlinans komponenter är placerade i fronten för att ge extra utrymme i hytten.

Över-the-air-uppdateringar kommer att finnas tillgängliga för fordon som stöds av SOA-arkitekturen. Detta möjliggör kontinuerliga förbättringar.

Denna arkitektur gör det möjligt för företaget att introducera LEVC-varumärket till flera segment samtidigt som utvecklingskostnaderna minskar.

LEVC och Geely har öppnat upp tekniken och designen för andra företag i ett försök att göra hållbarhet mer tillgänglig.

Det brittiska företaget LEVC har varit involverat i tillverkningen av Londontaxibilar sedan 1908.

Efter namnbyten och förvärv av flera företag blev det London Taxis International 1985.

2006 tillkännagav företaget sitt joint venture med Geely för att bygga en fabrik i Shanghai som skulle tillverka taxibilar för internationella marknader utanför Storbritannien, inklusive Kina.

Senare under 2013, efter att ha ägt en andel på 20 procent i företaget, tog Geely över ägandet av den Storbritannien-baserade tillverkaren.

Snabbspola fram till 2017, och namnet London Electric Vehicle Company föddes. Man har nu planer på att fokusera sina ansträngningar på elfordon.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *