Kalifornien påverkar 1,5 miljoner plug-in-fordon

Kalifornien är längre på vägen mot elfordon än väntat för ett decennium sedan.

Guvernör Gavin Newsom meddelade förra veckan att staten hade överträffat den kumulativa 1,5 miljoner kumulativa försäljningen av plug-in fordon. Det är två år före ett mål som satts upp av den tidigare Kaliforniens guvernör Jerry Brown att nå den siffran till 2025.

Siffrorna kommer från California Energy Commission, som förra veckan uppdaterade sina siffror under första kvartalet. CEC rapporterade att den ackumulerade försäljningen för elbilar med batteri, plug-in hybrid och bränslecell kombinerat är nästan 1,524 miljoner, medan batteridrivna elfordon själva, den överlägset största delen av dem, är cirka 1 051 000 miljoner.

Hittills i år har 21,2 % av de nya fordon som sålts i Kalifornien varit ZEV-bilar, vilket betyder mestadels elbilar och plug-in-hybrider tillsammans. Om man bara tittar på försäljningen av elbatterier, utgör elbilar cirka 16 % av marknaden för lätta nya fordon.

Laddar Tesla

Nationellt, som Department of Energy nyligen listade, är jämförbar försäljning av plug-in-fordon, inklusive elbilar och PHEVs, cirka 7 % för 2022, med EV-försäljningen upp 5,6 %.

Som guvernörens kontor påpekade, med hänvisning till förespråkargruppen Veloz, har Kalifornien fler elbilar än New Hampshire-bilar, dubbelt så många elbilar som Wyoming och mer än dubbelt så många elbilar som Norge, som ofta betraktas som en elbil. utlovade landet.

Det är också viktigt att notera att flottan svänger långsamt, särskilt i Kalifornien där fordon vanligtvis inte rostar. Enligt staten fanns det cirka 30 miljoner lätta fordon registrerade i staten i slutet av 2021, med cirka 838 000 av dessa elbilar i någon form (inte alla elbilar som såldes i Kalifornien stannade i Kalifornien). Men det är nästan 3 % av den totala fordonsbefolkningen.

Audi e-tron, på Golden Gate-bron

Audi e-tron, på Golden Gate-bron

Kaliforniens plan, detaljerad 2021, kräver faktiskt försäljning av elbilar till 2035, inklusive plug-in-hybrider med längre räckvidd. Det följer en verkställande order från Newsom från 2020 som effektivt startade den här omgången av skärpta tidslinjer – vilket bekräftar staten som en trendsättare inom lagstiftningen. Det har lett till att många andra stater har antagit Kaliforniens mandat, men som vi har noterat är de inte de enda toppstaterna i USA när det gäller registreringar av elbilar.

EPA föreslog nya avgasregler förra månaden som skärper fordonsflottans utsläppsstandarder och är effektivt i linje med Kaliforniens krav på elbilar, även om delstatsregeln saknar mandat.

Lastbilssidan följer också Kalifornien. U.S. EPA föreslog också en plan förra månaden som verkar fungera med Kaliforniens krav på att nästan hälften av nya tunga lastbilar ska ha nollutsläpp till 2035, efter ett mandat för elektriska kommersiella lastbilar i Kalifornien som ska träda i kraft i ett litet antal 2024. .

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *