Ineos bekräftar att Magna kommer att bygga en elektrisk SUV 2026

Ineos Automotive, företaget bakom den gamla skolans Grenadier terrängbil, kommer från 2026 att lansera en elektrisk SUV, som kommer att byggas av Magna vid den senares fabrik i Graz, Österrike.

Den här nya elbilen ”kommer att leverera terrängkapacitet i världsklass” och kommer att testas på Österrikes Shöckl-berg nära Magnas fabrik, säger Ineos i ett pressmeddelande, men företaget håller andra detaljer hemliga för tillfället.

Magna Steyrs fabrik i Graz, Österrike

Magna arbetade tidigare med utvecklingen av Grenadier, noterade Ineos. Denna större SUV, som för närvarande endast erbjuds med förbränningsmotorer, började tillverkas i slutet av förra året. En pickup är för närvarande under utveckling och förväntas gå i produktion nästa år.

Grenadier är byggd på fabriken i Frankrike där Smart EQ Fortwo elbilar tidigare byggdes. Ineos lanserade Grenadier med bensin- och dieselmotorer från BMW, men bekräftade en bränslecellsversion 2021 och tillkännagav en nollutsläppsmodell 2022.

2022 Ineos Grenadier

2022 Ineos Grenadier

Som kontraktstillverkare har Magna redan erfarenhet av att bygga eldrivna stadsjeepar. Den startade produktionen av Fisker Ocean i slutet av förra året och har byggt Jaguar I-Pace hela tiden. Det föreslås också att det skulle kunna uppdatera I-Pace för att gå 300 miles på en laddning.

Företaget är också en komponentleverantör till biltillverkare, med flera nya produkter som syftar till att förbättra effektiviteten eller utöka elektrifieringen. Den hävdar att den kan öka EV-räckvidden med 30 %, med tonvikt på mjukvara och kontroller. Den har också drivit en eBeam-enhet som den säger kommer att tillåta tunga pickuper och traditionella stadsjeepar att gå helt elektriska utan att kompromissa med nyttolast eller bogsering.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *