Hyundai kommer att erbjuda Build to Order-program i Australien

Hyundai Australien syftar till att erbjuda sina kunder fler valmöjligheter och anpassningsalternativ när det öppnar erbjudanden för sina Ioniq-elfordon.

När han pratade med media vid lanseringen av den nya Ioniq 6 EV sa produktplanerings- och utvecklingschefen för Hyundais lokala division, Tim Rodgers, att ett Build to Order-program kommer att ge Ioniqs kunder fler valmöjligheter, inte bara när det gäller färg- och utrustningsalternativ, men erbjuder också mer utrymme för line-up expansion.

”Den enklaste iterationen [of Build to Order] erbjuder färgval, men jag tror faktiskt inte att vi vill göra det, säger Rodgers.

”Om vi ​​menar allvar med att säga Build to Order, måste vi erbjuda nya alternativ, men det är något vi måste spela med baserat på mängden utbud vi kan få.”

”Ju mer komplicerat vi gör det, desto svårare är det att få ut dessa enheter från fabriken. Men jag skulle vilja tro att vi kunde erbjuda fler valmöjligheter än bara färg”, tillade han.

Om man tar Ioniq 6 som exempel, erbjuder Hyundai inte mindre än åtta exteriörfärgsalternativ, samt häpnadsväckande fyra separata färgval för interiören. Interiören är dock knuten till specifika exteriörfärger som den ser ut idag, till skillnad från vissa andra modeller som Santa Fe och Palisade.

Den förvisar också den enmotoriga RWD-drivlinan till bara basvarianten, som Mr Rodgers också sa kunde ändras med införandet av ett Build to Order-program.

Vid en separat mediekonferens inkluderade de idealiska scenarierna en Ioniq 6 på ingångsnivå med lägre specifikationer för att sänka startpriset under det nuvarande basklistermärket på $74 000, samt erbjuda några av de dyrare alternativen till lägre antal – som t.ex. värmepump och kamera — baserade digitala sidospeglar.

Tiden får utvisa om detta är genomförbart eftersom Hyundai Australia förutspår ett 2023 maximum på 3000 enheter för Ioniq 5, Ioniq 5 N (kommer sent 2023) och Ioniq 6.

Sortimentet bör öppnas ytterligare 2024 med lanseringen av det ännu avtäckta Ioniq 7 SUV-flaggskeppet, där den lokala avdelningen indikerar att den förväntar sig 6 000 enheter i sitt Ioniq-sortiment.

Mr. Rodgers indikerade att varumärket siktar på att ha ett tillkännagivande planerat till åtminstone slutet av detta år.

När de är i drift ska kunder teoretiskt sett kunna lägga en fabriksbeställning med en tilldelad väntetid, eller välja från ett förkonfigurerat fordon som redan finns i lager eller på väg till landet.

Hyundais tillkännagivande kommer efter att Kias lokala chef uttalade systermärkets avsikter att erbjuda ett liknande program i Australien som heter Order To Deliver.

Damien Meredith, operativ chef för Kia Australia, delade AutoExpert tidigare i år siktar den lokala filialen på att ha ett sådant initiativ online inom de kommande två åren, vilket borde ge Aussie-kunder tillgång till fler av färg- och finishalternativen som finns tillgängliga i den globala portföljen.

”Vi har varit stora på att hålla saker och ting så enkla som möjligt,” sa Mr. Meredith.

”Om det var upp till produktplanering skulle vi ha 15 färger [for everything], men vi gillar att hålla det rent och förenklat. Men med OTD (Order To Deliver) kommer det att hända.”

”Det kommer att hända att en kund kommer in och säger ”jag vill ha den här, den här, den här och den här” och sedan får de sin bil i produktion inom 90 dagar. Det kommer inte att hända i morgon, men det kommer att hända inom de närmaste åren.”

Hållas informerad AutoExpert för det sista.

MER: Kia Australia arbetar med Order To Deliver-programmet

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *