Honda e:Ny1: Elektrisk HR-V på väg till Europa

Hondor Den andra helelektriska bilen för Europa kommer att vara en version av crossovern HR-V med ett annat namn och plattform.

Den nya Honda e:Ny1 ser ut som den senaste HR-V med olika märken, även om det japanska märket säger att den är baserad på en ny dedikerad elfordonsarkitektur (EV) och har en reviderad interiör som liknar e:NS1 och e:NP1 som förra året innan den kinesiska marknaden avslöjades.

Viktiga förändringar från den hybriddrivna HR-V inkluderar märkets ”helt nya elektriska identitet”, som inkluderar vitt H-märke på nosen, hjulkapslar och ratt, medan ett nytt ”honda”-typsnitt pryder bakluckan. ”för ett premiumutseende som kommer att finnas på märkets framtida elbilar”.

En reviderad frontpanel med stängt galler och laddningsport, samt omdesignade stötfångare och lättmetallfälgar fullbordar HR-V:s externa transformation till batterikraft.

Under sitt välbekanta skinn åker e:Ny1 på märkets ”nyutvecklade” e:N Architecture F, fakturerad som en ”frontmotordriven plattform fokuserad på tre grundläggande egenskaper: en speciell kaross med hög styvhet, ett lågt centrum tyngdkraften och noggrant hanterad aerodynamik under golvet för att säkerställa att SUV:n ger en rolig och förtroendeingivande åktur.”

Det ”helt nya chassit som utvecklats speciellt för batteridrivna elfordon” nämner förbättrad vridstyvhet, tack vare ett förhållande på 47 procent av höghållfast stål i sin konstruktion.

I e:Ny1 utvecklas den frontmonterade ”power drive unit”. 150kW Och 310 Nmoch är kopplad till en 68,8 kWh litiumjonbatteripaket som citerar upp till 412 kilometer räckvidd i WLTP-testcykeln.

Honda hävdar att e:Ny1 kan laddas från 10 till 80 procent på 45 minuter med en DC-snabbladdare, även om den inte anger maximal laddningskapacitet för sin nya SUV.

Inuti följer e:Ny1 ett liknande tema som e:NP1 och e:NS1 på den kinesiska marknaden, med en omdesignad instrumentbräda jämfört med HR-V, som har en fristående digital instrumentpanel och upprättstående 15,1-tums pekskärm har infotainmentsystem.

Andra bekräftade funktioner inkluderar ”flera lagringsalternativ och trådlös laddning”, även om ytterligare detaljer om skillnaderna mellan interiören och HR-V ges inte.

e:Ny1 presenterades tillsammans med nya CR-V e:PHEV och ZR-V e:HEV vid ett Honda Motor Europe medieevenemang på det japanska märkets europeiska avdelnings forsknings- och utvecklingsanläggning i Offenbach, Tyskland.

Förutom trion nya elektrifierade crossovers, presenterade Honda Europe även märkets första elcykel för Europa – EM1e – och beskrev utbyggnaden av företagets e:PROGRESS energiledningstjänst.

Medan Hondas europeiska division erbjuder ett helt elektrifierat utbud av fordon inklusive hybrider, plug-in hybrider och elfordon i Europa och Storbritannien, är den lokala divisionen endast engagerad i hybrider vid sidan av förbränningsmotormodeller på kort till medellång sikt.

Den bekräftade tidigare i år att den inte har några planer på att introducera elfordon före 2028.

”Förutom det som har släppts utomlands kan vi inte kommentera dessa modeller ytterligare eftersom de inte är tillgängliga på den australiensiska marknaden”, säger en talesperson för Honda Australia.

”Honda Australias elektrifieringsresa i Australien är på god väg med hybriddrivlinsteknologi som fungerar som en bro till elektrifiering för den lokala marknaden.”

”Vi kommer att fortsätta att introducera hybridvarianter av varje namnskylt med varje fullständig modellbyte och fortsätta att ta fart i Australien.”

Medan den nya generationen CR-V fortfarande är ett tag borta från en australisk lansering och ytterligare detaljer ännu inte har bekräftats, kommer ZR-V snart.

Honda Australia bekräftade prissättningen för sin nya Civic-baserade mellanstor tidigare den här månaden, med priser som börjar på $40 200 för bilresan för fyra nivåer.

Endast en e:HEV hybridvariant kommer att erbjudas – i motsats till den exklusivt elektrifierade line-upen i Europa och Storbritannien – till ett pris från 54 900 $, vilket kan jämföras med Toyota RAV4 Cruiser 2WD Hybrid och Nissan X-Trail Ti e kraft.

Hållas informerad AutoExpert för alla de sista.

MER: Allt Honda HR-V

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *