Ford Puma elbil bekräftad för Australien

vadställe har bekräftat den ännu inte avslöjade elektriska Puma liten SUV ansluter sig till e-Transit, e-Transit Custom och Mustang Mach-E i australiensiska utställningslokaler.

Ford Australiens chef Andrew Birkic säger att Puma är det senaste steget i en plan för att lansera fem elektrifierade fordon Down Under före slutet av 2024.

Även om den tekniskt sett kommer att uppfylla det målet, kommer Escape ST-Line plug-in hybrid inte att finnas till försäljning i slutet av 2023 eftersom Ford dödar modellen lokalt.

”Vi tar med oss ​​en BEV Puma. Vi tar några beslut kring vår laguppställning och vi tror att det här är rätt investering för oss, säger Birkic till media.

”Som ni vet har Puma gjort det bra – det fortsätter att vinna troféer – så vi vet att det definitivt är en viktig spelare för oss framåt.”

Det finns för närvarande inga detaljer om Puma EV, men en Ford skåpbil byggd på samma plattform ger oss några ledtrådar om vad vi kan förvänta oss.

Transit Courier drivs av en 100kW elmotor på framaxeln, driven av ett batteripaket med… vi vet faktiskt inte hur mycket kapacitet den har än. Vi vet att den stöder DC-laddning upp till 100kW och AC-laddning upp till 11kW.

Tillverkningen av Transit Courier och Puma EV kommer att ske i en fabrik i Rumänien, som för närvarande tillverkar bensinen Puma och EcoSport.

När den anländer till Australien kommer Puma EV att tävla mot BYD Atto 3 och MG ZS EV baserat på dess storlek, även om det ännu inte är klart hur Ford kommer att prissätta bilen.

Det är ett mindre fordon än Hyundai Kona och Kia Niro EV-serierna och har inte samma premiumpositionering som den lilla Lexus UX300e.

Vi räknar med att Puma EV får en uppdaterad design och interiör jämfört med nuvarande bensinmodell vid avtäckningen.

Den kommer att sitta bredvid Mustang Mach-E på grund av att den kommer ut i lokala utställningslokaler Down Under sent i år, tillsammans med den befintliga bensindrivna Puma och den mycket större Everest i Fords sortiment av stadsjeepar.

Puma-bekräftelse innebär att den elektriska pickupen F-150 Lightning inte kommer att finnas i Australien före slutet av 2024, men Ford har inte uteslutit det på längre sikt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *