Elbilsägare uppmanades att förbereda sig för en hektisk helg vid offentliga laddare

Laddnätverket Evie förbereder sig för en av de största helgerna någonsin för att ladda offentliga elbilar när australiensarna förbereder sig för att ge sig ut på vägen till påsk.

Företaget, som inkluderar Chargefox i sitt växande offentliga laddningsutrymme för elfordon, säger att det har ett ”pågående fokus” på att säkerställa att laddarna är igång innan den fyra dagar långa helgen.

Evie hävdar att julhelgen 2022 var den mest hektiska perioden någonsin, med elbilsägare som laddade 4,9 miljoner miles över nätverket.

Med förare som förväntas packa ihop sina bilar och bege sig ut med familjen för den kommande semesterhelgen, kommer det nationella nätverket av offentliga elbilsladdare återigen att komma under press från ett växande antal elbilsägare.

Elfordonsägare uppmanas att undersöka sin rutt och planera sina laddningsstopp i förväg, med stationer cirka fem timmar från en storstad som förväntas vara de mest trafikerade platserna under pausen.

I takt med att antalet elbilar på lokala vägar växer kommer efterfrågan på allmän snabbladdning att fortsätta att öka, vilket sätter press på landets snabbväxande elladdningsnätverk.

Chargefox, precis som Evie, arbetar ständigt med att hålla sina ultrasnabba laddare online trots avbrott och hårdvaruproblem, vilket ökar väntetiderna för ägare vid trafikerade stationer.

Enligt en rapport från Electric Vehicle Council från 2022 finns det mer än 83 000 elfordon i Australien, med nästan hälften levererade till 2022.

Enligt samma rapport från EV Council fanns det i december 2022 4943 individuella laddningspunkter för offentliga elfordon i Australien, fördelade på 2392 laddningsstationer.

En laddstation har i allmänhet flera pluggar, vilket gör att ägare kan ladda sida vid sida på samma plats.

De flesta av de 2392 offentliga laddningsplatserna har bara långsammare 24kW-laddare, vilket tar mellan två och tre timmar att ladda en bas Tesla Model 3 helt.

Endast 99 offentliga laddstationer erbjuder 100kW+ ultrasnabb laddning i Australien, med ytterligare 365 förpackningsladdare som kan ladda mellan 24 och 99kW DC.

Evie har öppnat sin 111:e plats i Wangaratta, Victoria, med 50 kW DC-laddare.

MER: Hur många elbilsladdare finns det i Australien?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *