Du kan inte längre reservera en Tesla Model S eller Model X i Australien

Tesla har tagit bort möjligheten att reservera prover av sitt flaggskepp Modell S Och Modell X i Australien, vilket ställer tvivel om vad som kommer att hända med nuvarande orderinnehavare.

Både Tesla Model S och Model X var tidigare tillgängliga för förbeställning för $350, men denna plats på hemsidan har nu ersatts med en ”Hämta uppdateringar”-knapp för dessa fordon.

Det är oklart vad detta betyder för australiensare som tidigare förbeställt en Tesla Model S eller Model X.

Vi har kontaktat Tesla Australien och kommer att uppdatera den här historien om de kontaktar oss.

De renoverade Tesla Model S och Model X presenterades båda 2021 och var tidigare tänkta att komma Down Under 2022.

I mars förra året tog företaget bort listpriserna för båda modellerna från sin lokala webbplats.

Tesla Model S Long Range hade ett listpris på 141 990 $ exklusive vägkostnader, och Model S Plaid var 186 990 $ exklusive vägkostnader när de gick in i konfiguratorn i augusti 2021.

Model X-priserna, å andra sidan, varierade från $161 990 exklusive on-road-kostnader för Long Range till $174,990 exklusive on-road-kostnader för Plaid.

Det är inte första gången Tesla har avslutat beställningar på ett av sina fordon. Möjligheten att reservera en Cybertruck har tagits bort från alla marknader utom för personer som bor i USA, Kanada eller Mexiko.

En konceptversion av Cybertrucken presenterades för första gången 2019 och nuvarande planer tyder på att produktionen kommer att påbörjas mellan juni och augusti i år. Ett antal ”beta”-prototyper har spionerats på under de senaste månaderna.

MER: Allt Tesla Model S
MER: Allt Tesla Model X

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *