Cupra DarkRebel är ett elsportbilskoncept

De Cupra Dark Rebel ger ett smakprov på hur en sportbil från det sportiga spanska märket skulle kunna se ut, och är den ”ultimativa tolkningen” av dess vision.

Det är bara ett virtuellt koncept för tillfället, men Cupra säger att en fysisk version ”kommer snart”, och du kan hjälpa till att forma hur det fysiska konceptet ser ut.

Det är det första Cupra-konceptet som visas på Metahype, Cupras metaverse space, och en uppslukande upplevelse som kallas Hyper Configurator låter dig ändra aspekter av fordonet, såsom dess färger och grafik, och dela videor av din skapelse.

Cupra säger att dessa förändringar kommer att påverka den slutliga utformningen av det fysiska konceptet.

DarkRebel har en tredörrars bromskropp, en kaross som märket aldrig har erbjudit tidigare. Unik är också den aggressiva frontdesignen, med en lång, skulpterad motorhuv och en aggressiv frontspoiler.

Hytten har tryckts tillbaka, med ett extremt kort bakre överhäng, samtidigt som det finns några aggressiva former på sidorna.

Men även om detta är en avvikelse från stylingen av dagens Cupras, finns det några välbekanta designsignaler att se. Dessa inkluderar den triangulära strålkastarsignaturen och den upplysta bakre logotypen som kommer att pryda den kommande Tavascan.

Inuti finns en central ”ryggrad” som ansluter till instrumentbrädan, som i Tavascan, men här är den asymmetrisk.

Det finns också ett ”progressive gamifying” styrok.

Cupra har inte släppt någon teknisk information om konceptet.

”Efter fem år av att bygga varumärket Cupra i dagens värld är det dags att tänka på nästa steg. Vår nästa dröm. Cupra DarkRebel är den ultimata tolkningen av vår vision, säger Wayne Griffiths, VD för varumärket.

Medan Cupra inte har bekräftat detta fordon för produktion, kallar designen en ”provokation” och inte en förutsägelse, har Mr Griffiths tidigare lämnat dörren öppen för en sportbil att ansluta sig till lineupen.

”Om vi ​​var tvungna att göra nya modeller utöver det sortiment vi har, skulle de nya modellerna antingen behöva ge oss tillgång till verkliga marknader, som USA, eller göra något väldigt, väldigt speciellt för vårt varumärke”, sa Mr. sa Griffiths AutoExpert förra månaden.

”Och så om vi skulle tillverka olika bilar skulle de vara bilar som är i linje med vårt varumärke och vårt varumärkes DNA. Och det är därför vi pratar om extra bilar eller nya modeller. Jag skulle till exempel satsa på en sportbil.

”Förlåt, jag kan inte göra ute, men kanske någon gång i framtiden finns chansen till en fin sportbil från Cupra.”

Om det godkänns skulle detta ge Cupra en av få sportbilar i Volkswagen-koncernens stall. Till exempel har märkena Volkswagen, SEAT och Skoda ingen, medan Audi stoppar produktionen av sin TT.

Ett märke i VW Group-imperiet arbetar redan på en elektrisk sportbil: Porsche, med ersättare för sin nuvarande 718 Boxster och Cayman.

En elektrisk sportbil för Cupra skulle också ge märket en halomodell, vilket kan komma väl till pass om dess planer på att ta sig in på den amerikanska marknaden godkänns.

Förutom en sportbil överväger Cupra även introduktionen av en större SUV i slutet av decenniet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *