BYD kommer inte att lansera nya elbilar förrän utbudet är rätt

BYD:s lokala distributör EVDirect säger att de inte vill reta sina kommande bilar oändligt, utan istället vill ha ett stort utbud av fordon nästan direkt efter att de lanserats.

Priser och specifikationer för den nya Delfinvärldenmärkets elektriska halvkombi på ingångsnivå, kommer att tillkännages runt juni och leveranserna kommer att påbörjas inom en eller två månader efter det.

De Försegla VÄRLDEN, en rival till Tesla Model 3, kommer officiellt att lanseras under det fjärde kvartalet i år. Återigen kommer leveranserna att börja inom 1-2 månader efter detta tillkännagivande.

BYD hade tidigare indikerat att Seal and Dolphin skulle komma ut på marknaden i slutet av 2022 eller början av 2023.

”Vi kommer inte ha långa väntetider mellan när vi gör ett meddelande och när vi levererar [cars]sa EVDirect-direktör Luke Todd.

”När vi lanserar bilar planerar vi att ha leveranser snart efter.”

När det gäller antalet fordon som kommer att landa, säger BYD att de förväntar sig tusentals fordon strax efter lanseringen.

Han sa att det var en annan historia för Atto 3, eftersom företaget inte bara tog med ett fordon till marknaden, utan ett varumärke plus ett komplett försäljnings- och servicenätverk.

Mr Todd kallade Dolphin Australiens ”mest förväntade bil någonsin”, men ville inte bekräfta priset så tidigt. Ändå förväntar vi oss konkurrenskraftiga priser baserat på hur Atto 3 är positionerat på marknaden.

Det är nästan säkert att den kommer att bli en av Australiens mest prisvärda elbilar, men om den kommer att underskrida GWM Ora och MG 4 – och i så fall med hur mycket – är ännu oklart.

MG har hittills endast meddelat prissättning för toppspecifika MG 4 Essence, som kommer att toppa på $47 990 för vägen; GWM Ora-sortimentet öppnar på $43 990 för vägen.

GWM:s elektriska lucka kommer också att heta Dolphin, med Mr. Todd utesluter ett namnbyte. Ett slutgiltigt beslut har ännu inte fattats om tätningens namn, även om han påpekar att många potentiella köpare redan vet vad det heter på andra marknader och det måste finnas en ganska övertygande anledning att byta ett fordons namn.

Den australiska marknaden Dolphin kommer att uppdateras avsevärt jämfört med den kinesiska marknaden, med EVDirect som bekräftar att den har en ”helt ny front”.

Anledningen till detta är företagets edikt att alla fordon som det säljer i Australien kan få femstjärniga betyg från ANCAP, vilket Mr Todd säger är säker på att Dolphin and Seal kommer att följa Atto 3.

BYD och EVDirect försöker hålla fordonens väntetider så korta som möjligt.

Även om det fanns komplikationer med den lokala lanseringen av varumärket har försäljningen av Atto 3 tagit fart, med stöd av ett starkt utbud från Kina.

Företaget – som så många rivaliserande biltillverkare – har dock inte förblivit immun mot biosäkerhetskrisen i vårt lands hamnar.

Det är därför Mr. Todd att försäljningen för första kvartalet var en tredjedel av vad de kunde ha varit.

Mr. Todd säger att många BYD Atto 3:or har fastnat i karantän, och erkänner att denna process är viktig men uttrycker förvirring över att en kris som denna kan visa sig vara en sådan börda.

”Jag förstår inte hur en industri kan påverkas så”, sa han.

Herr Todd säger att erbjudandet måste ”fångas” i början av april eftersom företaget har gjort stora förändringar för att säkerställa att det får så många fordon på marken som möjligt, inklusive att chartra ytterligare fartyg och fraktfordon i containrar.

Mer än 10 000 Atto 3-fordon har beställts sedan lanseringen. Det sålde 2113 fordon förra året och ytterligare 2098 under första kvartalet i år, vilket indikerar en orderstock på mer än 5000 fordon.

SUV:n kommer att bokas av nya Dolphin and Seal, varav den senare tidigare uppgavs ha ett högre baspris än Atto 3.

Försegla VÄRLDEN

Sigillens positionering ovanför Atto 3 kan föra den nära sin Tesla Model 3-rival i pris, som börjar på $60 900 exklusive vägkostnader.

Seal-sortimentet för den kinesiska marknaden öppnar med en enmotors bakhjulsdrift, som producerar 150 kW effekt och 310 Nm i vridmoment och möjliggör en tid på 0-100 km/h på 7,5 sekunder.

Den här använder ett 61,4 kWh bladbatteri och har en påstådd räckvidd på 550 km, om än på den mjuka CLTC-cykeln.

En långdistansversion med enmotor använder ett 82,5 kWh-batteri och en kraftfullare 230 kW/360 Nm elmotor bak, ökar räckvidden till 700 km och minskar 0-100 km/h-tiden till 5,9 sekunder.

Slutligen använder den tvåmotoriga fyrhjulsdrivna versionen långdistansmodellens batteri och parar en 230 kW/360 Nm permanentmagnet synkronmotor bak med en 160 kW/310 Nm asynkronmotor fram, för en total effekt på 390 kW och 670 Nm.

Den har en påstådd räckvidd på 650 km och en 0-100 km/h-tid på 3,8 sekunder.

Den dubbla motorversionen har även variabla dämpande stötdämpare.

Modeller med ett 61,4 kWh-batteri kan laddas upp till 110 kW på en DC-snabbladdare, medan de med ett 82,5 kWh-batteri kan laddas upp till 150 kW.

Alla modeller stöder 7 kW AC-laddning och inkluderar en värmepump.

Standard på alla kinesiska marknadsstämplar är adaptiv farthållare med stop/go, autonom nödbromsning, adaptiv farthållare, Traffic Jam Assist, dödvinkelövervakning, backningshjälp, varning för säker utgång och LED-strålkastare med automatisk helljus.

Alla modeller har också ett panoramaglastak och nyckelfri ingång och start, medan insidan har ett roterande 15,6-tums infotainmentsystem med pekskärm, 10,25-tums digitalt instrumentpanel, dubbla trådlösa laddningsplattor, 8-vägs elförarsäte och 6-vägs motorpassagerare sittplats. stol.

Tillgängliga funktioner inkluderar en head-up display, eldriven baklucka, uppvärmda och ventilerade framsäten och ett 12-högtalare Dynaudio ljudsystem.

Tätningen är 4800 mm lång, 1875 mm bred och 1460 mm hög på en hjulbas på 2920 mm. Det är 106 mm längre, 58 mm smalare och 17 mm högre än en Tesla Model 3 på en 45 mm längre hjulbas.

Den har en främre fjädring med dubbla önskemål och en oberoende bakfjädring med fem önskemål.

Delfinvärlden

Dolphin är cirka fyra meter lång, vilket är ungefär lika lång som Toyota Yaris, även om den har en hjulbas på 2,7 meter.

I Kina finns den lilla halvkombin med två enmotoriga drivlinor och två batteripaket.

Basdrivlinan på den kinesiska marknaden producerar 70 kW effekt och 180 Nm vridmoment, medan den andra producerar 130 kW och 290 Nm.

Batteripaketen är på 30,7 kWh respektive 44,9 kWh, där det förra stöder DC-laddning upp till 40 kW och det senare upp till 60 kW. Den maximala AC-laddningseffekten för alla modeller är 7 kW, medan alla modeller även har en värmepump.

Dolphins fjädring har McPherson fjäderben fram och en torsionsbalk bak.

Tillgängliga säkerhets- och förarassistansfunktioner inkluderar autonom nödbromsning, adaptiv farthållare med stop/go, filhållningsassistent, trafikskyltsigenkänning, trafikstockningsassistent och semiautonom parkeringsassistent.

Inuti finns ett 5,0-tums digitalt instrumentkluster och ett urval av 10,1-tums eller 12,8-tums roterande pekskärmar i mitten, medan tillgängliga komfort- och bekvämlighetsfunktioner inkluderar nyckelfri ingång och start, ett panoramaglastak och en elmanövrerad förarstol.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *