Aptera förarassistteknologi, 2024 Sonata-design, priserna på begagnad Tesla sjunker: Dagens bilnyheter

Priserna på begagnade elfordon har sjunkit dramatiskt och Tesla Model 3 leder vägen. Aptera är den första som använder öppen källkodsbaserad Openpilot för förarassistansteknik. LG planerar en gigantisk fabrik i Arizona. Och Hyundai förhandsgranskade det nya utseendet på 2024 Sonata Hybrid.

Hyundai har avslöjat designen av 2024 års Sonata – inklusive hybrid – och det är mer än en enkel ansiktslyftning. Ett nytt ansikte passar bättre till bilens aerodynamiska profil, som bär över, och inuti flyttas växelspaken till en rattstång för att maximera utrymmet. Resten av detaljerna om bilen kommer att avslöjas senare i veckan.

Apteras trehjuliga soldrivna elbil kommer att vara det första fabriksfordonet som använder Openpilot förarassistansprogramvara, samt Aptera-specifik kod som möjliggör stoppskylt och rött ljus igen och en ”navigera på Openpilot”-funktion. Det skulle kunna fungera bra som en följeslagare på motorvägen med tanke på företagets beslut att lägga till DC-snabbladdning till 400-mile Launch Edition.

LG Energy Solution tillkännagav en batteritillverkningsanläggning på 5,5 miljarder dollar i Arizona, enligt företaget är den största batteritillverkningsinvesteringen i USA hittills. Fabriken kommer att tillverka cylindriska celler för elbilar samt LFP-påsceller för energilagringssystem.

Och medan priserna på alla typer av begagnade fordon har rasat under de senaste månaderna, har Tesla Model 3 lett till en nedgång i priserna på begagnade elbilar. Modell 3-priserna har fallit med 21,5 % sedan september 2022, rapporterade iSeeCars, vilket markerar den största nedgången i en undersökning av priserna på begagnade fordon. Det verkar vara baksidan av en ökning av elbilspriser som nådde en topp i slutet av 2021 och början av 2022.

__________________________________

Följ upp Green Car Reports Facebook Och Twitter

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *