1:a 2024 Corvette E-Ray såldes för 1,1 miljoner dollar hos Barrett-Jackson

Det allra första exemplet på detaljhandelsproduktion av den iögonfallande 2024 Corvette E-Ray såldes för häftiga $1,1 miljoner vid det senaste Barrett-Jackson Palm Beach-evenemanget. Den vinnande budgivaren? Ingen mindre än Rick Hendrik.

Liksom tidigare auktioner av ”första detaljhandelsproduktionsexempel” hos Barrett-Jackson, det fulla klubbpriset för ny Corvette kommer att användas till förmån för en ideell organisation. I det här fallet kommer $1,1 miljonerna att doneras till DonorsChoose. Denna ideella organisation skapades för att koppla givare direkt med förfrågningar från utbildare/lärare. Sedan organisationens start 2000 har DonorsChoose slutfört mer än två och en halv miljoner klassrumsprojekt.

”General Motors och Chevrolet är stolta över att ansluta sig till DonorsChoose i deras uppdrag att bekämpa ojämlikhet i skolfinansiering genom att förse undertjänade samhällen med de resurser som behövs för utbildning av hög kvalitet”, säger Steve Majoros, Chevrolets marknadschef. ”Corvette E-Ray är en specialprodukt för Chevrolet och vi är hedrade över att intäkterna från försäljningen av VIN 001 kommer att hjälpa denna organisation att stödja studenter och lärare över hela landet.”

Vid leverans får Hendrick en revolutionerande Corvette. För kraft förlitar sig E-Ray på en 6,2-liters V8-motor, men en elektrisk modell har lagts till på framaxeln. Det tillägget gör E-Ray till den första fyrhjulsdrivna Corvetten, som producerar hela 655 hästkrafter. Dessutom är E-Ray den snabbaste tillverkade Corvette med en 0-100 km/h-tid på bara 2,5 sekunder.

Första Corvette E-Ray-auktionen någonsin

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *